selçuk küpçük – dertli sözlük
rehberlik ve psikolojik danışmanlık okumasına ragmen daha çok edebiyat ve müzikle kendi adından söz ettirir.dergah,merdivenåžiir gibi kıymetli dergilerde sosyolojik ve müzikal anlamda yazıları yayımlanmıştır.popüler kültüre özellikle müzik aracılığı ile direniş gösterir.müziğin din-müzik gelenek modernlik ilişkisinin popüler kültür bağlamında sömürü olduğuna dikkat çeker.sami yusuf gibilerinin popüler kültürü beslediğini artık görmemiz gerektiğini söyler.
büyük şairlerin okumaya doyamadığımız şiirlerini ezgi olarak kulağımıza değirir.en bilindik olanlar;

sezai karakoç,monaroza
içim ã‡öl gibi
mustafa özçelik tebessüm provoları
dinlerlen winampın sürekli tekrar butonuna basılı olduğu, müziğin ritmiyle sesin bütünleşerek insana tatlu bir huzur verdiği şahsiyet...
sanat için sanat yapan nadir müslüman sanatçılardan. bu anlamda büyük saygıyı hak ediyor.
alaaddin özdenören, dilaver cebeci, nurullah genç, abdurrahim karakoç, sezai karakoç, cahit zarifoğlu, necip fazıl kısakürek, o. yüksel serdengeçti, mustafa islamoğlu ve daha birçok şairin (ya da şiir yazmış zatların) şiirlerini bestelemiş. (bkz:içim çöl gibi), (bkz:deva belli değil)
kimisi gerçekten güzel olmuş. kimisi de selçuk küpçük tarzına uymamış, bunların kendisi de farkında olacak ki, bu şiirleri şarkının son kısmında şiir gibi okuyup kurtarma yöntemini denemiş. (bkz:fotoğraf)
yaklaşık 2 sene önce çalıştığımız bir proje hakkında hasbihal etmek için ofisimizi teşrif etti. ben kendisini sanatçı kimliğiyle bilirdim fakat oldukça birikimli entelektüel biriydi.

koleksiyoner kimliği de var, nice kıymetli nadir dergi-kitap arşivi mevcut. hatta bu yönü sanatçı kimliğinden de önce geliyormuş, bilmiyordum.

"lise yıllarım sizi dinlemekle geçti, bir fotoğraf çektirebilir miyiz" dediğimde hafif şaşırmıştı mesela.

tanımadan hayranı olduğunuz kişilerle tanışınca "hayranlık" büyüsü bozulur.
benim selçuk küpçük'e hayranlığım arttı.