azam ali – dertli sözlük
kanada'da yaşayan i̇ranlı müzisyen.sesi gerçekten çok etkileyicidir.genelde erkek sanılır ancak kendileri bayandır.ayrıca 22 ekim 2011'de akbank 21.caz festivali kapsamında i̇stanbul'da bir konseri olacaktır. (http://www.youtube.com/watch?v=cqdonl6skki)
dünyadan sesler deyince akla gelen müstesna isimlerdendir.
vas ve niyaz gruplarında vokalist olmuş ve bu gruplara can vermiştir.
severek dinlediklerim:
(http://www.youtube.com/watch?v=xxjlimzdzpy)
(http://fizy.com/s/14y138)
(http://fizy.com/s/17o762)
(http://fizy.com/#s/3wafll)
(http://fizy.com/#s/2a20b8)
kendini tekrar etmeye başlayan ama yinede vazgeçemediğim büyülü kadın.son albümü hariç tüm albümleri bende var,şayet çok çok seven birini bulursam ona hediye edeceğim:)
şarkıyı kapatınca aklımda çalmaya devam ediyor. öyle bir şarkı yapmış.(bkz:faith)https://www.youtube.com/watch?v=-9tg9i_kcpe
gözlerinde iki kere iran olan, tınıları pers kokan sesi bir ahu olan ses perisi. ismi ve soyismi ile müsemma bir ses tonuna sahiptir. ninniler albümü bile bir şaheser, düşünün artık.
https://www.youtube.com/watch?v=oqwe6z8htua her dinleyişimde aklıma şu şiiri düşürür:bazan ölüm vardırölümden önce gelirmesela bir hapishanede bir hücrede yaşanırsorular hep yanıtsız kalır oradasadece konuşan rüyalardıryahut hayaller suskun duvarlardagözler kabul eder parmaklar kabul ederama beyin hep umuttan yanadır.(bkz:ölüm)