kadının çalışması – dertli sözlük
çalışmak nasıl ki bütün müslümanlara farzdır, kadına da farzdır.
ev hanımlığı da son derede güzel meslektir.
he çalışmaktan kastınız dışarda çalışmaksa-para kazanmaksa.. bu kişini hayat tarzıyla ilgilidir.
örn. benim annem çalışmazdı ama hanım öğretmen.
iktibaskadının çalışma hayatına katılmasının kökeninde yatan sebebi hepimiz biliyoruz: geçen yüzyılın adaletsiz, dengesiz avrupa toplumunda patlak veren 'sınai devrim'de, egemen kapitalist gücün malını daha ucuza getirmek için , yoksul kadınların ve çocukların işgücüne müracaat etmesiyle başlayan bir olaydır bu. (*)(*)
sağlık ve hizmet sektöründe özelliklere hanı lara hitab eden alanlarda çalışması çok gereklidir. sonra vay efendim eşime bayan doktor baksın bay egendim bu kuaför neden erkek. falanca bayan millet vekili neden erkek koruma kullanıyor.

tabi bunun dışında feminist düşünüp kadınlar madencilikte yapar kamyon şöförüde olur yaklaşımı epey komiktir.

kısaca bayanlarında çalışmak sonuna kadar hakkıdır, hatta bir çok yönetimsel konuda erkeklerden çok daha başarılı işler çıkardıklarını düşünüyorum.

ev işleri yapmak ise zorunlulukları değil biz erkeklere olan ikramlarıdır. kısacası eşlerimize özellikle ev hanımı iseler ve bizim işlerimizi yapıyorsalar çok şey borçluyuz onların hakkını nasıl öderiz bilemiyorum.

i̇lginç bir not; türkiyede işsizlik oranı çalışan bayan oranına eşit. bu garip geldi bana.

kişisel bir not; ama yinede bence bir bayana yakışan en güzel meslek evlatlarının öğretmenliği. bunu yapmak için çok zsmana ihtiyaçları var


(bkz:maaş kartını hanıma vermek)
(bkz:maaşı hanıma teslim etmek)
lütfi bergen'in yazısı mevzuya bambaşka bir yönden bakıyor:

http://lutfibergen.blogspot.com.tr/2014/12/kadini-calistirmamak.html?m=1


ki zaten, mevzuya verilecek cevaplar da 'sosyolojik ve psikolojik' olmalı.
konunun islam'daki yeri bununla ilintilidir.
zira islam 'çalışma' demez.

#422173
ne demiş lütfi bergen?ev kuralım, ahırlı olsun, bahçesi olsun, budadığımız ağaçları yakalım, ısınalım. e ne yani?ulema moderniteden kurtulamamış falan.ha bir de süt anne sınıfsallığa destek oluyormuş.iyi o zaman peygamberimiz de asrı saadette gerçek islamı uygulayamamış mı diyeceğiz?süt anne olmasın ama tekstilde çalışan anne olsun.lütfi bergen'e şu şiiri armağan ediyorum:ekmek yiyelim tereyağı yiyelim çocuk buyutelim.
ne gerek var. yemin ediyorum ayaklarınızın üzerinde durmak için beliniz kırılıyor hanım kardeşlerim. dedi çalışan yazar.