boğaziçi üniversitesi – dertli sözlük
görüyoruz işte taksim gezi parkı eylemi fetöcü polislerin kışkırtmasıyla mı hükümet karşıtı gösterilere dönüşmüş yoksa hükümetin ve merkezi yönetim araçlarının beceriksizce kullanılmasından dolayı mı olaylar kontrol edilemez boyutlara ulaşmış.

mesele ağaçmıymış yoksa senini duyurmaya çalışan y kuşağının o hengamede kaybolması mıymış. devlet sesi bastırılanların sesini duymak zorunda olduğunu ne zaman farkedecek.

yahu 1 tane okul bırakmadılar geleneği olan 1 tane bile lise kalmadı çocukların gururla ben buradan mezun oldum diyebileceği: 2 satır kod yazmayı bilmeyen bilgisayar ömründe bobin görmemiş elektrik kumpas kullanmayı bilmeyen makine mühendisleri ile doldu ülke. ekonomik hareketlilik olsun diye her şehre 2-3 üniversite açıldı. bu çocuklara tüm ekonomi doludizgin iyi gitse bile iş bulmak mesleklerini yapma imkanı vermek mümkünmü hayır değil. peki bu çocuklara yurtdışında iş bulabilecekleri seviyede bir eğitimden geçirdinmi hayır. ama hepsine sistematik olarak diploma verdin.

kamu dışında hiçbir yerde iş imkanı bulunmayan bölümlerden ihtiyacın 3-4 katı mezun verilmesini sağladın.

yap-işlet-devret saçmalığı ile inşaa edilmiş otoyollara köprülere havalimanlarına daha 2. 3. senesinde maliyetinden daha yüksek yekün garanti geçiş ödemesi yaparken bu gençlerin susmasını istedin.

ülkenin tasarruf oranları ken 0 reel faiz diye tutturdun. görüyoruz ülkece 0 reel faizi. ne tüik'e nede devletin diğer kurumlarının açıkladıkları verilere güvenin kalmamasına neden oldun. devlete güvenin canına okudun.

neredeyse her 4 gençten 1'i işsizken çağın getirdiği nev-i zaman sektörlerini türkiyeye getiremiyorken gençlerden destek beklemek çokça hayal işi.

eli yüzü düzgün eğitim veren bir kaç okulu siyaseten ele geçirmeye çalışmakta oldukça trajikomik bir sahne. sevelim yada sevmeyelim o okulun hocalarının yerine yenisini koyabilecek insan kaynağına bile sahip değil mütedeyyin camia. ne yani zihinlerimi ele geçireceğiz . kalplerini mi elimizde tutacağız.

öğreneceğiz arkadaş paşa paşa öğreneceğiz biz nasıl mütedeyyin camia olarak kendimizi paşa paşa kabul ettirdiysek, laik camiayı da paşa paşa kabul edeceğiz. birlikte yaşamayı ya kolaylıkla yada zor yoldan öğreneceğiz. öyle heyt höyt diyerek bu işlerin olmayacağını hükümetin anlaması ve bir şekilde anlatması gerekiyor.

vakti zamanında kadayıfın altı kızarmıştı şimdi de üstü kızarmak üzere.