saadet partisi – dertli sözlük
beşar esed'e ve adamlarına açıkça destek vermiş parti. tanım olarak bunu yazdık ama gücenme, darılma filan olmasın. bizim maksadımız nasihat etmek. partiler üzerinden siyaset yapmayı sevmem. ama burada da bir istisna olarak yazalım.

suriye olaylarını bop'un bir parçası olarak görebilirsiniz, arap baharı'nı bir başka şekilde değerlendirebilirsiniz. bu konuda kimsenin itirazı yok. (*) ama tüm bunlara rağmen halkını zalimce katleden bir adama nasıl destek verilebilir? bu soruyu sık sık saadet partisi'nin kendisine sorması gerekli. suriye'nin kaosta olması vb. konulara kızgın ve kırgın olabilirsiniz. ama bu durum sizi hakkaniyetten niçin uzaklaştırıyor?

aslında yukarıda yazdığım olayın mazisi biraz eskiye dayanır. milli görüşün kurulduğu yıllara. iran devrimi türkiye müslümanlarını öyle bir etkilemişti ki, milli görüşün de bundan etkilenmemesi kaçınılmazdı. milli görüş gibi türkiye müslümanlarının temsilicisi pozisyonundaki bir ideolojinin iran devriminden etkilenmesi, tüm türkiye müslümanlarını iran'a sempati ile bakar hale getirmişti. 28 şubat süreci öncesinde ve sonrasında da bu sempati değişmedi. osmanlı'nın temsilciliği rolündeki bir partinin iran devrimi'nden etkilenmesi de ayrı bir tartışma konusu. neyse oraya hiç girmeyelim. işte arap baharı sürecinde de bu sempati devam etti. halen de devam etmektedir. hayret ve ibretle görüyoruz ki iran'ın yayılmacı politikalarına rağmen osmanlı'nın izinden gittiğini iddia eden bir parti halen iran'ın sıkı savunucusu. hatta yetmiyor, iran'ın savunduğu zalim esed'i de savunuyor. hadi şimdiki durum siyonistlerin oyunu deniyor, 1982'deki hama katliamı'nı nasıl unuttunuz? durun şundan bahsedelim. humeyni, orada hafız esed'i desteklemişti değil mi? said havva'lar o katliamdan sonra ülkelerini terketmişlerdi. hani islam birliği düşünceniz? said havva, ihvan'ın suriye'deki en önemli alimlerindendi. ihvan, islam topraklarında islam birliği düşüncesinin doğduğu ilk teşkilattır. neyse hadi o dönemlerde fadlallah gibi insaflı mollalar vardı. yahu şimdi iran açıkça pers milliyetçiliği yapıyor. hala neden destekliyorsunuz?