sosyal medya – dertli sözlük
bir kısım insanların şöhret olmak, beğenilmek, öne çıkmak, ben de varım diyebilmek gibi şeytan kökenli üstünlük duygusunun itelemesiyle yer almaya mecbur kaldıkları, "eğer orada var olmazsa gerçek hayatta da var olmayacakmış" şeklinde bir hezeyana kapıldıkları, esasında tamamen kötü olmayan ancak kötüye kullanılabilen teknolojik nimet.
sosyal bir medya aracı. toplum iletiştireci. bilgisayar veya telefondan insan içine çıkarken dijital nesneler ile oluşturulan profillerin buluşturulması aracı. 'sanal sosyallik aracı' değil de 'sosyal medya'.

etkili-verimli bir bilgi paylaşımı aracı olabileceği gibi yeni bir toplum afyonu da olabilecek ve hatta olmuş olan sanal kimlik oluşturacı.

kahvehane ortamları ve altın günleri ile vakitlerini öldüren nesilden türeyip dijitalin kucağına doğan yeni neslin sanal sosyallikle saatlerce vakit öldürebildiği post-kahvehane. kendine mukayyit olamayan ile olanı fıtratına göre twitter-facebook-sözlük-forum vari üleştiren ve daha sonra gelecek nesli de kapsama alanına alacak, kendini su gibi ihtiyaç hissettirecek, şimdiden akışına bırakmama-yönlendirme gereken yeni kaynak suyu.
yalanın dolanın, iftiranın, yanlış yönlendirmenin kol gezdiği bir mekan, tabi doğru olan, güzel olan şeyler de var ama seçmek, ayırmak, idrak etmek lazım.
aynen teknoloji gibi;iyiye kullanırsan iyi,kötüye kullanırsa kötü oluyor.yalnız ince bir nokta var ki,sosyal medyada kim etkiliyse onun borusu ötüyor.bu nedenle sosyal medyayı kimseye bırakmamalıyız dostlar!
farklı millet ve kitlenin, sanal ortamda bir araya gelip; amaçlı veya amaçsız, rastgele bilgi paylaşımında bulunduğu, bilinçli ve bilinçsiz herkesin kullandığı, her türlü konunun paylaşıldığı yerdir. çoğu kez, haberler en önce sosyal medyaya düşer. aşırı kaotik bir ortamdır. herhangi bir gazeteye göz attığımızda ya da bir haber bültenine kulak verdiğimizde, her an kitlesel açlık, dini veya etnik gruplar arası çatışmalar, ahlaki konular üzerine yapılan, hoşgörüden yoksun tartışmalar ile yüz yüze geliriz. sosyal medyada bunun çok daha fazlası mevcuttur. medyayı bile geride bırakmış, ondan çok daha etkili hale gelmiştir. yani televizyon, tahtını çoktan, internete bırakmıştır. i̇nsanların, masa başında beyninin uyuşturulup, gaza getirildiği bu ürkütücü tablo, kişilerin performansını düşürmektedir. âdetâ sosyal medya okulunda, şuursuzca alınan eğitimin talebeleri yetişmektedir.