sosyal medya – dertli sözlük
sosyal medyada yer edinmenin birinci kuralı sanki mahremiyeti ifşaymış gibi, malesef bu şekilde zuhur etmiş durumda şuanda. i̇fşa çılgınlığı adına, ebeveynler doğmamış çocuklarının dilinden tweet atmak için twitter hesapları açıyor, yediğine içtiğine, gezdiğine magazinsel nitelikler kazandırarak insanlar, tuhaf bir popülarite yarışına giriyor, sırf artistik görünmek için profil fotoğraflarında, profesyonel fotoğraf makinesi satın alıp kullanmayı öğreniyor, fotoğraf makinesinin hafızasını, ayıklamaksızın facebook albümü şeklinde halka sunuyor...

üstelik o mecrada bulundukça biz de istemeden etkileniyoruz ve insanların mahremiyetlerini ifşasını normal kabul edip, ufaktan biz de kendi mahremimizden bilgi sızdırabiliyoruz.

oysa işimiz yokken biz hanımların dışarı çıkması bile takva edebine aykırıyken; kendi şahsiyet ve kişisel, özel yaşamımızla başkalarının haber kaynaklarında, timelinelarında, anasayfalarında hicap duymaksızın salınıyoruz.

"ben senin bırak sesini, yüzünü başkasından sakınmayı, yazdığın yazının bile bir başkası tarafından okunmasına tahammül edemem" hassasiyetinde eşine, müstakbel eşine, kızına yada kardeşine müdahalede bulunan insanları yobaz, -evet imandan mahrum kesimin tıpkı bize seslendiği gibi - yobaz ilan ediyoruz. (*)

bir yerlerde sosyal medya nasıl i̇slam edebine uygun ve ona hizmet amacıyla kullanılır, bunun eğitimini veren seminerler düzenlenilsin, düzenleniyorsa yaygınlaştırılsın. ve biz de bundan nasiplenelim inşallah. yada çekilelim bu sahadan, hakkını veremiyor ve nefsimize uyuyorsak. sosyalleşmek buysa, varsın olmasın.