veda – dertli sözlük
bir ayşe kulin romanı.kulinin aile hikâyesini üç nesil öncesinden başlayarak yarı kurgusal olarak aktarmaya başladığı üçlemesinin ilk romanıdır.
i̇çinde ayrılık barındıran durum. gitmek için edilen ve gelene kadar özlem duyduran duygu hali.bu akşamdan itibaren belli bir süreliğine sözlüğe yapacağım şey. vize haftam başladı ve eğer sınavlara odaklanmazsam kalacağım gibi. :) sözlük bir benden kurtulsun az kafasını dinlesin değil mi. :) zaten geldiğimi anlarlar. :)
sevdiğiniz biri ile ayrılığı barındırıyorsa içinde gözler azıcık dolar, ağlamamak için içten içe kendinizi sıkarsınız ve giderken ardından boynu bükük bakarsınız.bazen yüz yüze tanıdığınız çok samimi biri gider bazen de ne yüzünü görmüşsünüzdür ne sesini duymuşsunuzdur ama konuştuğunuz kişiliğini sevmişsinizdir o gider. eskilerin yaptığı gibi ardından bir sürahi su döküp "su gibi git su gibi gel." demeyi çok istersinizdir ama bazen bazı gidişlerin dönüşü olmadığını bilirsiniz. hele ki gidenler hep karşı taraf olur da geride kalan siz olursanız işte o zaman vedaları hiç sevmezsiniz. yüreğinizde bir burukluk ile "allaha emanet ol." dersiniz ve küçük bir tebessüm ile son vedanızı da edersiniz.
ayrılmak. bu sözlüğe başladığımda hem yazı yazma tekniklerimi geliştirmek hem de elimden geldiği kadar sözlükteki dostlarıma faydalı olma gayreti içinde oldum. yazdıklarımı kimi zaman bir kitaptan, kimi zaman izlediğim bir dizi ve filmin tekrar yorumlanması ve yeniden kurgulanması şekliyle, kimi zaman da bağımsız ve tarafsız haber sitelerindeki ropörtajlar, haberler ve analizlerden faydalanarak yazdım. elimden geldiği maksimum fayda gayesi güttüm. epey uzun bir aradan bu giriş ve veda ne diye sorabilirsiniz. birkaç gün önce kahramanca bir destanın yazıldığı yıldönümüydü. o destanı anmak istedim. yaklaşık 5-6 aylık uzun bir hastalıktan yeni yeni sıyrıldığımdan dolayı ancak henüz girebiliyorum. rahatsızlığım nedeniyle aktif bir internet kullanıcısı olamayacağım için sözlükte yazamayacağım. burada kısa bir veda yazısı yazmayı sözlükte yazar arkadaşlarıma bir borç biliyorum.çok şeyler paylaştık. çok konulara değindik. malum günce bir konu oldupu için bahsedeyim dedim. bir fetö projesi olan dinlerarası diyaloğun müslümanlara kurulmuş bir tuzak olduğundan henüz fetö ile mücadele başlamadan anlattık. (bkz:dinler arası diyalog)mücadelem eskiye dayanır. kesintisiz devam ediyor. belirtme ihtiyacı hissediyorum. yanlış anlaşılmamak babından. bunun haricinde islam dünyasının bu durumdan nasıl kurtulacağı ile ilgili çeşitli fikri paylaşımlar yaptım. islam dünyasının muhatap olduğu devletlerin ve islam dünyasındaki devletlerin siyasi fikri zeminlerini inceledim ve paylaştım. radikalizmin neden kaynaklandığını inceleme gayretine de girdim. artık sözlüğümüzü fikri manada zenginleştirecek yeni yazar arkadaşlarıma emanet ediyorum. üzdüğüm ve kırdığım dostlarımdan haklarını helal etmelerini rica ediyorum.