ehl-i sünnet ve-l cemaat – dertli sözlük
islam tarihinde peygamber ve ilk iki halife dönemi hariç hangi dönemde ittifak olmuş da bu kadar iddialı bir tespit yapar ve bu düşünce sistemini "hak" diye tanıtır insanlar anlamadın gitti arkadaş.

ümmetin ittifak edeceği görüşleri -yani dinin hudutlarını- allah kur'an ve peygamber yoluyla çizmiştir zaten, bir başkasının çizmesine gerek yok.
bu hudutların içi ve dışında bulunan ve gündemimize giren hususlarda nasıl bir yaklaşım sergileneceğiyle alakalı ise düşünce sistemleri ortaya çıkmıştır.
bu noktada hiçbir düşünce sistemine "hak" demek kimseye düşmemeli.

ümmetin ihtilafında hayır olan noktada zaten bu hususlardır. yoksa allah'ın çizdiği hudutlarda değil.

bu sebeple dinin esas teşkil eden hususlarıyla alakalı olarak allah'a ve resulüne aykırı hareket eden ve kendine müslüman diyen güruh varsa onları töhmet altında bırakınız lütfen.
harici olarak bir kişi allah'ın çizdiği ana kaideleri biliyorsa, putları reddediyorsa ve kendisini müslüman görüp öyle isimlendiriyorsa, ehl i sünnet gibi düşünmüyor diye töhmet altında bırakmak hiçkimseye bir fayda sağlamayacaktır.

hatta bu üslup, bu ötekileştirme, islam tarihi boyunca müslümanlar tarafından en çok benimsenmiş olan bu düşünce yapısına zarar verecektir/vermektedir.

biline...