dershanelerin kapatılması – dertli sözlük
bir de hatırlarsanız soruların çalınması, mod medyan muhabbetleri, sıralamaların sürekli değişmesi gibi bir çok olay gündeme geldi ve bir şekilde bunlar kapatıldı...bu konuda kantarın topuzunun kaçtığını ve olayın "hizmet"in masum ve halisane boyutundan çoktan çıktığını hissettiriyor...
amma velakin, yerine gelecek tasarı da bir o kadar vahim, hiç baktınız mı?
dershaneler kapatılacak özel okullara dönüşecek. buyrun size yeni bir rant kapısı. zaten herkes borç harç çocuğunu özel okullara gönderme eğilimindeyken bu durum fırsat eşitsizliğini kat be kat arttırmayacak mı?
fethullah gülen'in erdoğan'ı firavun yaptığı düzenleme. bugün sabır telkiniyle kıvırma yapsa da, nasıl bir kıvırma bu benzetmesini aklar paklar bilinmez.

çok renkli geçecek bir seçim dönemi bizi bekliyor kanımca. bakalım the cemaat kendi topuğuna sıkmaya devam edecek mi?
mesele hakkındaki kanaatimi belirtmiştim,
şimdi de meseleyle ilgili yorumlar hakkındaki tepkilere dair kanaatimi arz edeyim.

evvela, ben bu meselenin son tahlilde faydalı olacağına ve hiçbir 'faydalı' çalışmaya zarar vermeyeceğine inanıyorum. /zira cemaat -iktidar arasındaki bütünleşik yapı ayrılmalıydı.
ve hatta kısa zaman içinde camianın 'devletin tasarrufuna saygılıyız' minvalinde açıklamalar yapacağından eminim. /zira ikinci bir yol yok.

fakat;
meseleye dair tepkiler, insanların içlerinde sakladıkları düşünlerin, hınçların dışa vurumu.
azıcık insaflı olmalıyız.
sosyal medyadaki yorumlara bakıyorum, camia mensuplarının ak parti eleştirilerinde akıl ve vicdandan eser yok, 11 yıllık icraat eleştirisi yapıyorlar, tabi bunların cehaletini koca bir camianın ortak bir tavrı olarak değerlendirmiyorum ancak mensupların ekserisi malesef böyle.
ikinci tür tepki ise öteden beri cemaati pek sevmeyen grupların tepkileri. cemaat dersanesinde okurken yediği azarı öne süren de var, cemaat dersanelerinin aslında islami bir gayesinin olmadığı yönündeki, kaynağı bulunmayan tezleri sanki kendi yaşamış gibi uyduran da var.

ayıptır.

ilave:
adamın biri uyardı, ilaveyi şimdilik kaldırdım.
asım gültekin olaya şo şekil bakmış:

--- iktibas ---

ben de fethullah gülen gibi olgunluk göstereyim, önce firavun deyip ardından firavun değiller ki sabredelim demesi gibi... arkadaşlar, hizmeti biliyorsunuz, çok büyük bi camiadır. türkiyede yaklaşık 30 milyon camiaya mensup insan var. tamam, zamanı sızıntıyı almıyorlarsa tembelliklerinden değil, çok olduklarını göstermemek için, tedbir için almıyor 29 milyonu... ama sonuçta müslüman kardeşlerimiz kendileri.. amerikayı müslüman memleketlerden daha sevgili görmeleri amerikancı olmalarından değil, günahlarına girmeyin; hocaefendi orada olduğu için onun olduğu sokağı, mahalleyi, semti, şehri, ülkeyi sevmelerini de anlayışla karşılayın. biz mecnunun leylanın sokağından gelen köpeğe sarılmasını okumuş insanlarız; sevenlerin sevgisine saygı göstermek lazım. tayyibe çok kızmaları gerektiğini amerikada karanlık cia'lı birileri kendilerine fısıldıyor olabilir; onlar da tayyibi seviyorlar ama şimdi tedbirin anlaşılmaması için sevmiyo gibi, tayyibe uyuz oluyor gibi yapıyorlar. halden anlamak lazım. tayyip sanki abd'yi dinliyormuş gibi yapmıyor mu... dersanelerine adamlar elbet üzülecekler. hatta bazı kasetler bile çıkaracaklardır şimdi akplilere ait. sanmayın ki bu güzel müslüman kardeşlerimiz başka müslümanların kasetleri ile uğraşır.. cia verince kaseti adam napsın, tedbir yaptığı anlaşılmasın diye kaseti de yayar, akpye de küfrediyor gibi yapar ama küfrederken bi ayağını kaldırıyordur. inanarak, içten küfretmiyordur. yani fazla ileri gitmeyelim. sevelim kendilerini. onlar bizim kardeşimiz.

--- iktibas ---
cemaat meseleyi itikadi bir mevzu noktasındaymış gibi ele alıyor. başörtüsü konusunda bu şekilde canhıraş savunmalar yapmamışlardı. bu da cemaatin hizmet, dava anlayışlarını algılamamız için çarpıcı bir örnek oldu.

"ama onlar da hizmet ediyo yaeaa" türünden merhamet sandığımız sempati duygularımızı gözden geçirsek iyi olacak.
"mesele sadece dershanelerin kapatılması değil mübarek,sen hâlâ anlamadın mı?gel..."



esprisi bir yana,herkes birbirini kötülemiş,normal yazarından tut da asım abiye kadar.üzücü.allah müslümanlara birlik versin.amin.
imam hatip ve meslek liseleri öğrencileri, yeterli düzeyde matematik ve fen bilimleri derslerini alamıyorlar. bu söylemi özellikle üniversite sınavı ilk aşaması için söylüyorum. zaten ikinci aşama olan lys konularını hiç görmüyorlar. dolayısıyla dershanelerin kapatılması ile bu liseler öğrencileri daha çok mağdur olacaklar ve hedeflerine ulaşmaları imkansızlaşacak. hoş tabi düz ve diğer liseler öğrencileri de okullarda gerekli ve yeterli eğitimi alamıyorlar. zaten dershaneler okulların yeterli eğitimi veremediği, kısaca okulların açıklarını kapatmak maksadı ile ve sınav odaklı eğitimi ile öne çıktılar. şimdi bunların kapatılması, öğrencilerin ders çalışma disiplinini de etkileyecek ve hedefsiz, ne tarafa gideceğini bilmeyen bir nesil yetişmesine imkan sağlayacaktır. eğitim sisteminin deneme tahtasına çevrilmemesi dileklerimle.
eğitim sisteminin değişmesinin önündeki en büyük engelin kaldırılması. dershanelerin kapatılması olayının seyri ve boyutu değişti. artık mesele hak aramak değil. bu anlaşılıyor. ikinci bir gezi vakası.