hz. yusuf – dertli sözlük
i̇ran sinemasından ünlü yönetmen (bkz:farajullah salashsur) tarafından kıssaların en güzeli olan kıssasından çekilen dizinin de ismidir. dizi türkçe dublajıyla önce star tv'de sonra kanal 7 ve diğer kanallarda yayınlanmıştır. dizi 3 sezondur, izlenilmesi ısrarla tavsiye edilir.
zindandayken rüyasını tabir ettiği adama zindandan çıkarken, beni efendinin yanında an demesi beş sene kaldığı zindanda artı yedi sene daha kalmasına sebep olmuştur.
gömleği arkadan yırtılan kahraman peygamber.

imtihanı diğer peygamberlerden çok farklı olmuştur. hayatını incelediğinizde bugün standart bir gencin yaşadığı veya yaşayacağı tüm imtihanları adeta yaşamış. kardeşlerinin hışmına uğrayarak evden uzaklara düşmesini, siz bir gencin evden kovulması olarak yorumlayın. züleyha'nın kendisine teklifte bulunmasını, siz herhangi bir ortamda genç bir kadın veya genç bir erkeğin yaşadığı imtihanlar olarak yorumlayın. zindana düşmesini, bir takım talihsiz gençlerin zindan imtihanı olarak yorumlayın. mısır'a sultan olmasını, bir gencin şöhrete veya yönetim erkine kavuşması olarak yorumlayın. kardeşlerinin kendisine geri dönmesini, bir gencin kendisine ihanet eden çıkarcı dostlarıyla imtihanı olarak yorumlayın.

yaşanan tüm bu olayların sonunda yusuf (a.s)'ın nasıl tavır takındığına odaklanın. bu tavırlar, imtihanlarınızı nasıl atlatacağınız konusunda size yol gösterir.