kadınların kadın düşmanlığı – dertli sözlük
bir kadının başına iyi bir şey geldiğinde "rabbimin rahmeti o kadar geniş ki..." ile girizgah, kötü bir şey geldiğinde "kesin bir şey yaptı da böyle oldu" ile peşin hüküm. bunların birbirleri için düşündüğünü aslan ceylan için düşünmez. o yüzden kadınların da sabah akşam "allahümme ecirna min şerrin nisa" demesi icap ediyor.
ne acıdır ki böyle bir durum gerçekten var. erkekleri bu konuda daha saf görüyorum. onlar arasında da rekabet, düşmanlık vardır ama hanım kişiler daha sinsi ve derinden ilerlediğinden işler daha karmaşık bir hal oluyor.

çalışmaya başladığım iş yerindeki ilk günümde herkes ''hoş geldin, hoş geldin, sevecen vs.'' idi. ''bunlar daha ilk günler bedeviiii inanma'' dedim kendime. sonra çalışmam özellikle beğenilince hanım kişilere bir haller oldu. bariz bir fark vardı: güler yüzlü insanlar değişerek sanki bir yığın pislikmişim gibi bakmaya başladılar. resmen psikolojik şiddet. bekliyordum ama bana işle ilgili anlatmaları gereken, görevleri olan önemli şeyleri anlatmadılar mesela. bir şekilde sora sora öğrendim hata da yaptım. hata illa yapılır ama bana ilginç geliyor bu durum. yani uyumlu olmak varken neden düşmanlık yapılır ki? sanki maaşın iki katına mı çıkacak?