iran – dertli sözlük
i̇ran! ümmet coğrafyasındaki ülkelerin yüz karası!

peki, i̇ran ne yapiyor?

sürekli ağızlarına doladıkları 3 5 kelimeyle gençleri bu ümmetin sancaktar adaylarını etrafında toplamayı başarıyor.kim gibi? cemal abdunnasır gibi.. a'dan z'ye slogan.. hareket noktasında tek bir adım dahi yok!
hatırlayanlar bilirler ki iran devrimi öncesinde ümmet coğrafyasının diğer şubelerinde yine kan vardı.ama ümmet direniyordu her şubesinde ve küfrün ümitlerini baltalıyordu.uhud'da, bedirde, hendek ve sair yeni şavaşlarda küfür direkt olarak meydana çıkmaktan çekiniyor ölüme gülerek gidenlerden korkuyordu.

yine benzer olaylar yaşadığımız çağın ilk dönemlerinde olduğu gibi son dönemlerinde de vuku buluyor.

bu ümmet ne zaman bir diriliş bir şahlanış baş göstermeye kalkınca şer odakları sürekli ibn sebe üretiyor..

yeni bir ibn sebe; i̇ran!

kahrolsun i̇srail, vahdet, abd ye nato'ya ültimatomlar, la şiiyye la suniyya vahde vahde islamiyye gibi sloganik cümlelerle bütün dikkatleri odağına çekiyor.kırılan, dağılan ve kanayan ümmete merhem olacak, yarayı saracak var olan diğer yaralarada merhem olacakmış umudu yorgun ümmette ümit profili olunca odakların hepsi iranda birleşiyor.umut olarak orayı görüyorlar...

ama kimse bilmiyor ki bunların takiyye olduğunu kimse şii itikadını bilmiyor ki ?? humeyninin çevirilmiş kitaplarında sahabeye sövdüğünü kur'anın annemiz dediği hz.aişeye söyledikleri çevirilerde yerini almıyordu.. hepsi bir oyun!!!!

yıllar önce hasan nasrullah'ın yazisini içeren bi töşert almaya meyletmiştim.. o rüzgara bende kapılıyordum az daha.. aklıma gelince fena oluyorum.

şimdi yine vahdet diyor.. kesinlikle ümmetin vahdeti değil o altında şia vahdeti yatiyor.tek dertleri o!! i̇ran ve sair islam ülkeleri birleşecekmişte islam eski izzetine kavusacakmişta sorunlar düzelecekmişte... pehh.sorunlu olan bir devlet sorun çözebilir mi? işık olabilir mi allah aşkına!!

birde mehmet görmezin irana gitme olayı var ki helede şiilerin arkasında namaz kıldığına dair söylentileri.. ahh ah..

i̇thal islam şiiliğe söylendik diye sen mezhepçisin diyenler buyursunlar eksilesinler.