sınav sistemlerinin sık sık değişmesi – dertli sözlük
öğrencileri delirten bir durum olmakla beraber çok gereksiz ve saçmadır. madem değiştireceksin 2 yıl sonra, önce neden düşünmedin bu sistem iyi mi kötü mü diye sorusunu akıllara getirir.
ayrıca kardeşinden 3 yaş büyük olan abinin kardeşinin girdiği sınavı bilememesi durumunu doğurur.
bazen olumlu yanları da vardır. herkesin moralini bozması nasıl yapıcaz ne edicez gibi soruları, tereddütlü davranması sonucu kişiye avantaj sağlar.
yetkililerle yayınevlerinin anlaşmalı olduğunu düşündüren durumdur. çünkü her sistem değişikliğinde konular artsın ya da artmasın her türk genci ve velisi yeni basım sınava hazırlık kitaplarını alma isteği duyar.
kardeşinden 2 yaş büyük ablanın kardeşinin müfredatını da bilmemesini doğuran, sonra ablam bana yardım etmiyor diye kavga çıkarandır.
başörtüsü sorunu çözülür bu problem çözülmez.sistemi inceleyip çözmeye kalksam başörtüsü probleminin çözümüne anca yetişir diyemicem yeniden değişicek çünkü.aslında sınava giren hiç bir öğrenci bu sistemleri çözememiştir.o sistemi çözmeye uğraştığı vakti soru çözmeye harcaması gerekir.sonuçta o bi ucundan çözerken öbür ucundan değişmeye başlamıştır bile.
arz talep dengesizliğinin sonucudur. kısıtlı sayıdaki kadrolara başvurunun haddinden fazla olması, ve üretilen sistemin birkaç yıl içinde geçerliiğini yitirmesi ve sınava giren adayların giderek uzmanlaşması sonucu, kadrolara yerleşmenin güçleşmesi sonucu yeniden değiştirilen sistemdir.
ben bu sınav işlerini bıraktığımda öss ve öys vardı. şimdi hangi harflerle, kısaltmalarla yollarına devam ediyorlar bilmiyorum.