genç gönüllü gettosu – dertli sözlük
işte bu dertli kervan hakka adanmış gençlik parolası çıkmıştır. yalnız çoğalamamıştır. dünya nizamını değiştirmeye niyetli dertli ve derdinin samimiyetinden zerre şüphe duyulmayan bu gençlik ideallerinin ve hedeflerinin çok uzağındadır. içinden çıktığı camiaya bile ne yazık ki derdinin ne olduğunu tam olarak anlatamamıştır. ki bu yüzden daha geniş kitlelere ulaşma hedefinin de uzağında kalmıştır. peki bu iddia nasıl desteklenir. şöyle ki;
genç derginin tirajına bakarız. ve aynı camianın ürettiği diğer yayınlar ile genç dergi arasında ki ciddi fark bunu açıklar.
genç gönüllü olan dertli kardeşlerimizin ne yazık ki pek çoğu dertli sözlük kadrosunda yer almamaktadır. tabi herkesden bunu beklememek gerekir fakat bir gün içinde şu sözlükte açılan başlık sayısının çok kısıtlı olması (an itibari ile 9 başlık 17 entry vardır ki bunların büyük çoğunluğunu bügün ben yazdım) acaba genç gönüllüler kendi faaliyetlerine neden bu kadar uzak sorusunu bana sorduruyor. bir gün içinde bilgisayar başında surf yapan gönüllü kardeşlerimiz bu kadar az mı?

demek istediğim özetle şudur. bende bu gönüllü toplulukta bir şekilde yer edinmiş biriyim. asla hiçbir arkadaşımın ne samimiyetine ne de gruplaşma türünden eleştiriler değildir. mevzu ciddi bir özeleştiri yapabilmektir.(*)