genç gönüllü gettosu – dertli sözlük
genç gönüllü : bu ülkenin geleceğinde yer edinmesi gereken gençlerin topluluğu. önü açıla inş. ( bir de enaniyete kapılıp gidenler olmasa )
işte bu dertli kervan hakka adanmış gençlik parolası çıkmıştır. yalnız çoğalamamıştır. dünya nizamını değiştirmeye niyetli dertli ve derdinin samimiyetinden zerre şüphe duyulmayan bu gençlik ideallerinin ve hedeflerinin çok uzağındadır. içinden çıktığı camiaya bile ne yazık ki derdinin ne olduğunu tam olarak anlatamamıştır. ki bu yüzden daha geniş kitlelere ulaşma hedefinin de uzağında kalmıştır. peki bu iddia nasıl desteklenir. şöyle ki;
genç derginin tirajına bakarız. ve aynı camianın ürettiği diğer yayınlar ile genç dergi arasında ki ciddi fark bunu açıklar.
genç gönüllü olan dertli kardeşlerimizin ne yazık ki pek çoğu dertli sözlük kadrosunda yer almamaktadır. tabi herkesden bunu beklememek gerekir fakat bir gün içinde şu sözlükte açılan başlık sayısının çok kısıtlı olması (an itibari ile 9 başlık 17 entry vardır ki bunların büyük çoğunluğunu bügün ben yazdım) acaba genç gönüllüler kendi faaliyetlerine neden bu kadar uzak sorusunu bana sorduruyor. bir gün içinde bilgisayar başında surf yapan gönüllü kardeşlerimiz bu kadar az mı?

demek istediğim özetle şudur. bende bu gönüllü toplulukta bir şekilde yer edinmiş biriyim. asla hiçbir arkadaşımın ne samimiyetine ne de gruplaşma türünden eleştiriler değildir. mevzu ciddi bir özeleştiri yapabilmektir.(*)
bu buluşmalara davet edilmeden gelen, sürekli bir sonraki buluşmanın haberini bekleyen dertli insanların gruplaşma gibi bir problemi yok.zaten doğal olarak her buluşmanın derdini çeken ekip aşağı yukarı belli olduğu için yeni katılan ekip için böyle bir görüntü oluşabilir.yeni katılan ekip bunu test etmek için daha fazla buluşmaya katılmalı ve o zaman yaptığı yorumlarda daha akla izana sığan ifadeler kullanmalıdır.. genç gönüllülük bir grup yada bir zümre değil dertli olan herkesin katıldığı bir kervandır.
buluşmalardan yurt dışı hizmetlerine, sanal ortam etkinliklerinden dergi faaliyetlerine kadar bir yığın etkinlikte sürekli aynı kalabalıkların yer ettiği ve çoğu kez kendi içinde de bir birlikteliği sağlayamayan, çoğalamayan zümre.
dert ortak çağrısı altında birleşen ve kendi mahallelerinden dışarıya fazla çıkamayan sivil toplum hareketi.