annelik – dertli sözlük
kadının annelik ve eşlik konusunda dengeyi koruması elbetteki önemlidir. fakat bu süreçte "denge sağlayıcı" seçmek yerine erkek kişisinin de bir şeylerden fedakarlık etmesi gerektiğini öğrenmesi gerekiyor, kadın erkekte fedakarlık-anlayış-yardım görmüyorsa, ki bu türk erkeklerinin çoğunda mevcut, sorunun başlangıcının burası olduğu kanaatindeyim.
"bahaneler" denilen şey kadının soğuma adı altında kaçışı olabilir. annenin kaçış noktası da elbetteki çocuğu oluyor. (burada annenin eşinden göremediğini çocuğundan görme ihtiyacı doğuyor, çocuğun üzerine sorumlu olmadığı bir "ebeveyni doyurma" görevi üstleniyor.(*))
zamanında yapılmamış yardım, gösterilmeyen sevgi-ilgi kadını da bir takım aile içi görevlerinden normal olarak "soğutabiliyor".

bu bir süreç aile içinde her iki olgun kişinin de iletişimi çok önemli, bu bahsettiğim karşılıklı yükünü hafifletme işi olmayınca tabii ki iki tarafın da birbirinden uzaklaşması veya birini sorumsuz kişi olarak görme çabaları muhtemeldir. önemli olan her zaman anlamak ve doğru bir iletişim.