boğaziçi üniversitesi – dertli sözlük
kemalist devletçi grupla muhafazakar devletçi rektör arasında geçen laf salatası. yesinler birbirlerini demekten başka bir şey gelmiyor aklıma. sanki bir şeyler böyle düzelecekmiş gibi...
https://www.yenisafak.com/gundem/bogazici-universitesinde-kabe-fotografinin-yere-serilmesi-sorusturmasinda-2-tutuklama-3596801


bazı gruplar tam anlamıyla azgınlıkta zirveleri yaşıyor. bilmiyorum bu işin sonunda ne olacak. melih bulu falan hikaye. ya da o sadece bazı şeyleri tetiklenmesini sağladı.
eylemlerle birlikte imkan bulmuş oldular. değişen bir şey yok. bunlar zaten böyleydi.

hoşgörü , hoşgörü deniliyor. zaten sözde sevgi pıtırcıklarını hoşgöre hoşgöre bu günlere gelmedik mi? ancak ciddi bir tavır konulmaz ise buralara gelinir. nitekim öyle de oldu.

tartışmalar genelde olayın sadece görünen yüzünden ilerliyor. müslüman'ların nefretle hedeflendiği bunca olanlar karşısında üniversitenin bazı akademisyenleri konuyla ilgili tek kelime laf etmeyip hala lgbt etiketleriyle konuşmaya, istanbul sözleşmesini savunmaya devam ediyor.

boğaziçi'nin ''doğru bilgiye nasıl ulaşılması gerektiğini öğreten bir sistemin içinde'' bulunan kimi dindar öğrencileri de ya susuyor ya da hesaplarını kapatıyor. geri kalıp savunanlar linçleniyor.

tüm bunlar yaşanırken sussa bile devamında hala anlamıyor feminist müslüman'lar. hala! takip ettikleri şeylerin onları nereye götürdüğünü.

havle kadın'lar, islami feminist'çiler, istanbul sözleşmesini uygula'cılar, hem müslüman hem feminist'ler!
lgbt ye hepsi tamamen olumlu bakmasa da ılımlı bakıyor. sıkıntılar da buradan başlıyor. müslüman adam bunlarla yan yana olur mu? yan yana olursa işte kendi kıblesi kabe'nin resmini yere seren, yanına da lgbt bayrakları döşeyen, kabe'nin üstünü de şahmeran resmiyle kapatanlara çıkıp da tek kelime laf edemez.
silkinin ve kendinize gelin!
türkiye'de rektör atamalarıyla ilgili bir teamül var. öncesinde pek de bağlayıcı olmayan bir seçim yapılır, sonra çoğunlukla o seçimde en çok oyu alan atanır. bu böyledir. seçimde geride kalmış olanların atanması huzursuzluk çıkarır.şimdi durum buyken, tutup da buraya tepeden bir rektör atamak yaralı parmağa bevletmek gibi bir şey. yönetici zümre bu atamanın ortalığı karıştıracağını tahmin edemiyorsa zaten basiretleri bağlanmış demektir. bir diğer ihtimal de zaten böyle bir tepki almak istemeleri. her hal ve kârda sıkıntılı bir icraat olduğu ortada.
son dönemin suni gündemlerinden. tepeden atanmış düzenci herifin tekiyle yine düzenci beş on tane i... söz dalaşı yapmış falan filan. i̇nsanların iki batıl arasında seçim yapmak gibi bir mecburiyeti yok ama iğdiş edilmiş zihinlerin manipülasyona bu denli açık olması bizi bu vaziyete getiriyor.
biden icraatlarına başlamış.zaten ilk işi kendi ülkesinde lgbt'ye açıktan destek vermek olduğu gibi türkiye'ye de iğrençliklerini bulaştırma kaygısında.aslinda kukla.arkasındaki karanlık lobilerin kuklası.ama bir o kadar da iğrenç.peki ya içimizdeki biden'cılara ne demeli.pek ıslah olacak halleri yok bugünlerde yine boğaziçi üniversitesinde eylem yapıyorlar.en kutsalımıza bile hakaret eden bu iğrenç güruhun belasını en kısa zamanda bulması duasıyla.yine twitterda gündem olmuşlar kendilerince.körler sağırlar birbirini ağırlar durumu.
boğaziçi üniversitesinde şayet hukuk bölümü olsaydı, üniversiteye hazırlanırken hedeflediğim üniversite olurdu. başörtüsü yasağında üniversiteler çağ dışı zihniyetlerine devam ederken, başörtülü öğrenciler bu okula rahatlıkla girebiliyorlardı. dünya üniversiteleri sıralaması yapıldığında en köklü üniversitelerimizin esamesi dahi okunmazken boğaziçi sıralamalardaki yerini her daim alıyordu.
üniversiteye hazırlanan kafası basan gençlerin en büyük hedefi olması da tesadüf değildi nitekim...

şimdi sen takır takır iş yapan, ülkenin en iyi kafalarının gittiği bir üniversitenin çarkına çomak sokacaksın, sonra da öğrenciler protesto edince bu işi de dış güçlere bağlayacaksın. hadi oradan! hadi oradan! hadi oradan!
saçmalamada da bir izan olur ya hu!

şimdiye kadar açtığın üniversitelerde ne başardın da başarılı bir üniversiteye tepeden müdahale etme hakkını kendinde buluyorsun?

evet, üniversitede yapılan protestolar içerisinde islama, kutsallarımıza ve kültürel değerlerimize karşı yapılan hakaretler kabul edilemezdir; ama bu olayların başlangıcının ne olduğu hususunda üç maymunu oynamak neyin kafasıdır?

kendimizi kandırmaya gerek yok; bu ülkede savunma sanayii ve ulaşım dışında dişe dokunur neredeyse hiçbir alanda ciddi bir gelişme kat edemedik. eğitimde, yargıda ve üretimde ise dibe vurduk! ve bunun sorumlusu dış güçler, içimizdeki irlandalılar falan değil; bizzat bizim mahallenin siyasetçileri.
dünya 5'ten büyüktür naraları atarken, ülkeyi 5 büyük şirketin ahırına çevirenler de bu adamlar.
ama her defasında mağduriyet ve kandırıldık edebiyatı yapıp, bunu da (her geçen gün sayıları azalmaya devam etse de) ülkenin büyük çoğunluğuna yedirenler de bu adamlar.

ülkede muhalefetin de ne olduğu ortadayken, çözüm yine kendi içimizde; ama birazcık selim akılla konuşan birisini görünce cadı avına çıkıyoruz. şşş! şimdi zamanı değil! burada hak ile batıl savaşı veriliyor, bunun sırası değil vb. söylemlerle ya susturduk ya küstürdük. şimdi körler sağırlar birbirini ağırlıyor;
ne mutlu türküm diyene!
iyi dersler güzel ülkem...
boğaziçi üniversitesinin hiçbir başarısını görmedim. aksine hep i̇slami değerlere hakaretle gündem oldular. i̇çlerinde müslüman olan bir kesimde var tabi. onlar zaten bu tür durumlarda tepkilerini koyuyorlar. körler sağırlar derken twitter'ın kendi işine gelen konuları başta tutmasını, boğaziçi'ndeki azgın grupla twitter'ı yönetenlerin aynı tarafta olduğundan bahsediyordum. ne acı ki ülkenin güya en başarılı üniversitesi lgbt, peygamberimize hakaret vb konularla sık sık gündeme geliyor.
görüyoruz işte taksim gezi parkı eylemi fetöcü polislerin kışkırtmasıyla mı hükümet karşıtı gösterilere dönüşmüş yoksa hükümetin ve merkezi yönetim araçlarının beceriksizce kullanılmasından dolayı mı olaylar kontrol edilemez boyutlara ulaşmış.

mesele ağaçmıymış yoksa senini duyurmaya çalışan y kuşağının o hengamede kaybolması mıymış. devlet sesi bastırılanların sesini duymak zorunda olduğunu ne zaman farkedecek.

yahu 1 tane okul bırakmadılar geleneği olan 1 tane bile lise kalmadı çocukların gururla ben buradan mezun oldum diyebileceği: 2 satır kod yazmayı bilmeyen bilgisayar ömründe bobin görmemiş elektrik kumpas kullanmayı bilmeyen makine mühendisleri ile doldu ülke. ekonomik hareketlilik olsun diye her şehre 2-3 üniversite açıldı. bu çocuklara tüm ekonomi doludizgin iyi gitse bile iş bulmak mesleklerini yapma imkanı vermek mümkünmü hayır değil. peki bu çocuklara yurtdışında iş bulabilecekleri seviyede bir eğitimden geçirdinmi hayır. ama hepsine sistematik olarak diploma verdin.

kamu dışında hiçbir yerde iş imkanı bulunmayan bölümlerden ihtiyacın 3-4 katı mezun verilmesini sağladın.

yap-işlet-devret saçmalığı ile inşaa edilmiş otoyollara köprülere havalimanlarına daha 2. 3. senesinde maliyetinden daha yüksek yekün garanti geçiş ödemesi yaparken bu gençlerin susmasını istedin.

ülkenin tasarruf oranları ken 0 reel faiz diye tutturdun. görüyoruz ülkece 0 reel faizi. ne tüik'e nede devletin diğer kurumlarının açıkladıkları verilere güvenin kalmamasına neden oldun. devlete güvenin canına okudun.

neredeyse her 4 gençten 1'i işsizken çağın getirdiği nev-i zaman sektörlerini türkiyeye getiremiyorken gençlerden destek beklemek çokça hayal işi.

eli yüzü düzgün eğitim veren bir kaç okulu siyaseten ele geçirmeye çalışmakta oldukça trajikomik bir sahne. sevelim yada sevmeyelim o okulun hocalarının yerine yenisini koyabilecek insan kaynağına bile sahip değil mütedeyyin camia. ne yani zihinlerimi ele geçireceğiz . kalplerini mi elimizde tutacağız.

öğreneceğiz arkadaş paşa paşa öğreneceğiz biz nasıl mütedeyyin camia olarak kendimizi paşa paşa kabul ettirdiysek, laik camiayı da paşa paşa kabul edeceğiz. birlikte yaşamayı ya kolaylıkla yada zor yoldan öğreneceğiz. öyle heyt höyt diyerek bu işlerin olmayacağını hükümetin anlaması ve bir şekilde anlatması gerekiyor.

vakti zamanında kadayıfın altı kızarmıştı şimdi de üstü kızarmak üzere.
bu gece itibariyle cumhurbaşkanı kararı ile hukuk fakültesi ve iletişim fakültesi kurulmuştur.


#483851
hayaldi gerçek oldu! onlar konuşur ak parti yapar. (*)