saadet partisi – dertli sözlük
israil'in gazze saldırısı sonrasındaki eylemlerde sergiledikleri hareketler gerçek yüzlerini bir kez daha gösterdi.
israil yerine hükümet istifa sloganları atıp parti bayraklarıyla sov yaptılar. filistin gibi ümmetin en önemli meselesinde bile nifak cıkarmayı başardılar.
oysa ki numan kurtulmuş'un başkan oldugu dönemde saadet'in düzenlediği filistin mitingine her partiden müslüman bunu saadet düzenliyor bize ne demeden katılmışlardı. kendilerine biz ne yapıyoruz neden insanlar bizden bu kadar soğuyor diye sormaları lazım.
(bkz:virüs)
10 yıldır nerde bi protesto (*) varsa bayraklarıyla damlarlar.
en son can sıkıcı örnek cumartesi gecesi saraçhane'deki genç hareket eyleminde yaşanmıştır. uzun zamandır hiçbir eyleme katılmadığım için üç arkadaşla birlikte pasımızı atmak için gittik. gece yarısı, fatih camii'nde gıyabi cenaze namazı kılıp saraçhane'ye bayraklarıyla geldiler. etkinlik alanında etkinliği düzenleyen imh'nın dahi tek bir bayrağı yokken kocaman iki parti bayrağını tam sahnenin önüne getirdiler. neyseki bu 'baskın' çok kısa sürdü, 15 dakika kadar. alan normale döndü, program devam etti.
ancak alanda nöbetçi eylemci (*) (*) ) bıraktıklarını, egemen bağış'ın saat 2 sularında parka gelmesiyle öğrendik. üç dört hızlı mücahit birden bayraklarını çıkarıp, bakanı çembere aldılar, sonrası klasik sloganlar. bizimle birlikte başkalarının müdahalesiyle itiş kakış tartışma. tabi adamlar bakanı protesto edip, cihat yapıyorlar.
hangi islami stk olursa olsun, nerede eylem varsa adamlar bayraklarını alıp koşuyor. az ağır olun, efendi olun.
i̇şin en komik tarafı bu herifler arap baharı'na amerikan oyunu diyor, mursi'ye darbe yapılınca da bu darbeyi amerika yaptı diyorlar. (*)
önayak olduğu hayırlı işler görmezden gelinip, düzenlediği etkinliklerde bayrak açtığı için sürekli eleştirilen parti. bunun neresi eleştireldir, olmayan nedir anlamıyorum. kim bir şeye önderlik ediyorsa bayrağını da açsın, sesini de duyursun ne var bunda. bunun sayesinde biz de kim ne yapıyor, ne fikirdedir anlıyoruz. peşinden gidelim mi, gitmeyelim mi bir fikir sahibi oluyoruz. akp, olsun ihh olsun her ne olursa olsun gittikleri yere bayrağını da götürsünler, seslerini de duyursunlar. zaten herkes götürüyor ama sadece saadet partisi eleştri topluyor bu konuda ne hikmetse.

uykularınız kaçmasın biraz ağır olun beyler az nefes alma payı bırakın bu partiye, siz olsun yapın bunu.
"i̇şin en komik tarafı arap baharı'na amerikan oyunu diyor, mursi'ye darbe yapılınca da bu darbeyi amerika yaptı diyorlar." hayrola, mübareğin devrilmesi için elinden geleni yapan abd, mursi'ye darbe yapılmasına karşı çıktı (basına verilen göstermelik demeçlerden bahsetmiyorum) mücadele etti, mursi'yi fiilen destekledi de biz mi görmedik? diplomasidaki konjonktürel değişimlerin, satranç oyunlarının, büyük devletlerin yaklaşımlarını anlayamazken başkalarının anlamasını komik bulmanın psikolojik açıdan bir izahı vardı diye hatırlıyorum.
%1-2 değil sadece 1 oyu bile olsa yok edilemeye çalışılacak parti. çünkü 1 kişiyle başlayan bir davanın partisi. partiye değil davasına oy vermek...görünenin değil görünmeyenin peşinde olan parti... bayraklarından bile korkulan parti...hoş görülen herkese karşı, hor görülen din kardeşlerinin partisi.
elhamdülilalh müslümanım diyen insanların vicdan azabıdır. boğazlarındaki yutkunamadıkları bir düğüm olmaya devam edecektik. küfür düzeninin içindeki bir karınca bile olsa safını belli edecek batılın zail oluşuna yardım edebileceği her alanda bayrak açacaktır. o bayrağı görmenin hazımsızlığı, parti bağnazlığından ötürü müdür?, vicdan, insaf orucunu bir anda bozmasından mıdır bilinmez. milletin parasıyla parti propagandası yapanlar, odun kömürle yüzdesine yüzde katanlar bu bayrakların altına saklandığı için mi görülmezler...
ampulün ışığı gözleri bu da kadar mı alır ki ab(*) kapısında paspas olmuşken, milli görüşü kafir dostu olarak görür...d8 nedir? chp koalisyonu mudur kafirle dost olmak, yoksa ecevit'e kıbrıs harekatı emri vermek midir? biz hala kanal d ana haber bülteni izliyoruz ve kıbrısı da ecevit kurtardı masalıyla uyuyoruz.
hak geldi batıl zail oldu...ayeti kerimesi altında yayınlar neşreden insanlar kafir dostu, gazetesi tv si ermenisinden masonuna kriptosuna kadar ağzına kadar dolu olan işbirlikçiler allah dostu...onların allah dostluğunu da ampulün voltajına yaptıkları katkılar belirliyor...
erbakan'ın milli görüşü parklarda yıkılacak, çiğnenecek, sapla samanı buluşturacak bir köprü projesi değildi hiç bir zaman...140 karaktere sığdırabilmek için seçmece karpuz edasıyla bir şeyleri alıp milli görüş, erbakan tanımı yapılacak yer değil dertli sözlük. dünya'nın derdine düşen, bunu günümüz müslümanına öğreten bir şahsiyeti 140 karaktere, bir kaç entriye kesme yapıştırma ile sığdırmaya çalışmak dertsizlik.
(bkz:bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak)
(bkz:beyin sahibi olmadan fikir sahibi olmak)
okuduğu cümleyi anlayamayan kardeşler için bir daha anlatmaya çalışayım.
"i̇şin en komik tarafı arap baharı'na amerikan oyunu diyor, mursi'ye darbe yapılınca da bu darbeyi amerika yaptı diyorlar." sözümü daha bir açık anlatayım.
malumunuz olduğu üzere sp arap baharı'nın amerikan oyunu olduğunu yüksek sesle söylüyor. e zaten esed'e de o nedenle defol diyemiyorlar.
milli gazete isimli parti broşürlerinde 'i̇rhal ya sisi' manşeti atıyorlar, ancak kaç aydır bırakın 'i̇rhal ya beşşar' demeyi; 'lütfen koltuğunu bırakır mısın esedcim?' bile diyemiyorlar.
yine sp kanadının kafayı bozduğu bir diğer konu da bop. aynı şekilde arap baharına, abdnin bop projesi, ılımlı islam projesi deyip mesafeli duruyorlar. ancak arap baharıyla iktidara gelen mursi'ye karşı abd onayıyla yapılan darbeye karşı durmalarını mantıklı bir şekilde açıklayamıyorlar.
madem arap baharı abd projesi, abd niye mursi'ye karşı darbe yaptırdı sorusunu cevaplayamıyorlar.
arap baharı bop projesi, mursi'nin devrilmesi bop'a hizmet.. (*) (*)
i̇çinde bulundukları çıkmazı görmek için şu habere buyurun bakın, ihtiyar delikanlı asiltürk ne diyor... (http://saadet.org.tr/haber/oguzhan-asilturk-darbenin-asil-amaci-bopa-hizmetttir)
bayrak açma meselesine gelince, tabi adamlar tc yasalarına göre kurulmuş bir siyasi parti bayrağı değilde; islam sancağı, tevhid bayrağı açıyorlar ya, bizden hoşgörü duymamızı bekliyorlar.
saadet vakti geldi şarkısı vardı çocukken. babam bu partiye oy verirdi, annem de anapa verirdi. ben annemle babamın ikisinin de doğru partiye oy verdiğini düşünüyorum. saadete oy veren babam olayları görünen haliyle değerlendiren ve açıktan dobra konuşan bir yapıya sahip, annemse anap gibi ince narin hareketlerin, daha bir basiretli davranışın, itidalin sembolü.

kişi ya da kurumları eleştirmek "yapıcı olmak" amaç olmadıktan sonra müslümanca bir hareket değildir. bizim düşünce dünyamızın kendine has dinamikleri var. tek bir düşman var, o da cehalet. esasında bayrak sallamak sallayana göre saygı da uyandırır, ama bazısının sallayışında bir basitleştirme seziliyorsa bunun üzerinden bir dava ve düşünce geçmişini topa tutmak doğru değil. eleştiriyorum ama neden diye sormak lazım. içerisinde ego uzantısı, tarafgirlik varsa bu bize yakışmaz. öte yandan cevap vermek için kıyasıya bir yarış da bize yakışmıyor. keşke aynı tarafta olmamızın gereği o milyon tane ortak paydaya odaklı yaşasak sürekli, böylece ayrıldığımız üç beş noktanın da hesabını bu kadar nefsani tarafgirliğe dönüştürerek yapmazdık.

cımbızlamak istemiyorum ama şu tartışmanın yapılmasında bazı üslup atlamaları olmasa gayet hayır üstüne hayır var. bir kardeş fikrini beyan etmiş, karşı fikirlerle alış veriş yapılacak. dertli gibi bir ortam da vesile olacak. ama bir kelime damara dokunuyor, öteki de başka bir damardan vurma peşinde.

hep aynı vaziyet arkadaşlar, öteki diye biri yok, sen de o da aynı egoya sahip, aynı beyne sahip, aynı kalbe, aynı vicdana sahip, aynı kıble, aynı kitap, aynı meleğe inanmış, aynı hadisi, aynı ayeti okuyup söylüyoruz. biri bir kusurumuzu söylese, allah razı olsun, koynumdaki akrebi çıkardın demek lazım gelmez mi?