entry yerine kullanılabilecek ifadeler – dertli sözlük
sözlükte entry yerine kullanılabilecek alternatif ifadelerdir. entry ingilizce bir kelime olup günümüz türkçesinde kullanılmamaktadır. entry'in türkçe karşılıkları ise giriş, madde, kayıt gibi kelimelerdir.

entry yerine kullanılacak ifadenin de tanım, madde, kayıt, yorum gibi kelimeleri karşılaması gerekir.

not: bu ifadeyi bulan yazarımızın çeşitli hediyelerle ödüllendirilmesi dahi düşünülebilir.
bence "tanım" uygundur. ayrıca "edit" için de bir karşılık bulunması gereklidir. "düzenlendi", "denetlendi" veya kısaca "yeni" benim önerilerim acizane.
"(vurgula: tesellüm)" kullanılabilir. teslim alma manasına geliyor. yorumu tesellüm etmek. yeni kayıt tesellüm etmek. tanımı tesellüm etmek gibi..
"(vurgula: tecessüm)" de uygun olabilir. fikrin, hayã¢lin eyleme dönüşüp maddeleşmiş hã¢line deniyor.
bir sözlükte olduğumuzdan niyahetinde yazılanlar da birer söz oluyor. madem "ecnebi kelime istemezük" ve madem 2 senedir bir karşılık bulunamıyor türetelim o zaman. söz ile ilgili söylemek, demek fiillerinden bir kelime türetilebilir. öz deyiş, deyiş, deyim gayet güzel oturmuş kendi manasına.

düşünceden düşenler anlamında düşmek, inmek fiilleri de müsait.
sözlükteki ilk tanımlarımda tam "entry"i yazacakken beni durduran "hop, napıyorsun sen, başkalarına benzeme, bu, buraya uygun değil" sorunsaldır. benim de aklıma ilk tanım gelmişti, o gün bugündür tanım der dururum, bu durumdan memnunum