telefon dinlemeleri – dertli sözlük
yaklaşık olarak 80.000 kişinin dinlendiği söyleniyor.bu kişilerin sürekli görüştüğü 100 kişi olsa 8 milyon eder ki türkiye nüfusunun dinlemeye takılıyor demektir.bir kısım medyada yapılan seçim öncesi hesaplar böyledir.devlet bahçelinin hesaplarına göz atmadan yorum yapılmaması gereken bir konudur.
telefonların dinlenip dinlenmediği önemli değil ama insanımızın sürekli dinlendiği kesin. artık yorulma vaktidir.
dedirtecek durum.
dizginlenemez bir halde devam eden dinlemelerdir. devletin başbakanının dahi odasına cihazlar yerleştirme cesaretini bulanların yaptığı hukuk tanımazlıkdır.
üç beş meraklının bir araya gelip çevirdikleri iş. başbakanı bile dinlemişler, mahalledeki meraklı komşu teyzeler gibi.
savaş akın ve lokman dağ'ın derlediği, telefon dinlemelerinden oluşan 'tapeden kodese sus ulan polis dinliyor' adlı birde kitap mevcut. içinde hayli komik anektotlar yer almakta.
ilkokul çağında çocuklarken, telefonda 'edep ahlak sahibi bireyler olabilmemiz için'' gönderildiğimiz küçük ders halkalarından bahsedeceksek; ders, sohbet gibi kavramlar yerine, 'çaya gidiyoruz, halı saha maçına gidiyoruz' türünden karşılıklar kullanırdık. ta o yaşlarda böyle bir korku vardı üzerimizde.
bir keresinde ev telefonuyla (*) arkadaşıma haftasonu dersinin iptal olduğunu haber verecekken 'halı saha maçı iptal oldu' diyecek yerde 'sohbet iptal oldu' dedim. cümle bitmeden telefon kapandı. acayip korkmuştum.. sonra bir şekilde korkum geçmişti. meğersem arkadaşım da ben sohbet dediğim için, kapatmış ne olur ne olmaz diye.
velhasıl, hep bu dinlemeler yüzünden hala telefonda sohbet diyemem. bir düşünürüm evvelinde.
benim telefonumu dinleyebilirler, gönüllüyüm.kafaları rahat eder biraz ohh sessiz sakin misss.