antikapitalist müslüman gençler – dertli sözlük
--- iktibas ---

allah teala'nın kendisine lutfettiği zenginlik nimetini en iyi şekilde kullanacak olan abdurrahman i̇slam tarihinde daha çok yaptığı infaklarla anılacaktı. müslümanların her sıkıntılı durumunda maddi yardımlarıyla yüzlerini güldürecekti. bir defasında 700 deveyi yükleriyle bağışlayacaktı. başka bir kez bin gümüş, 40 bin altın bağışlayacaktı. yine diğer bir sefer de cihad için 500 at, 1500 deve verecekti. 30 bin köleyi hürriyetine kavuşturacaktı.
efendimizin eğitim öğretiminde yetişen bu güzide genç, aynı zamanda büyük bir bilgin olacaktı. rasulullah (sav) hayatta iken fetva veren birkaç sahabi arasında yerini alarak hakimlik görevi yapacaktı. savaş meydanlarında da cesur, fedakar bir savaşçı olacaktı. i̇slama yaptığı hizmetler sonunda en büyük ödülünü hayatta iken cennetle müjdelenmek olarak görecekti.

--- iktibas ---

(bkz:genç sahabiler)(*)

efendim demek ki neymiş malına mülküne eline beline diline sahip olabilen bir müslüman zengin olsa da cennete girebilirmiş. bunun için antikapitalist olmaya falan gerek yokmuş. müslüman olalım yeter. müslümanlığın olduğu yerde kapitalizm zaten barınamaz.