fil suresi – dertli sözlük
ebrehe ve onun gibilerin otorite güç ve servetine güvenerek, i̇slâm'ın değerlerine saldırma ve mücâdele etme plânları hazırlamalarına karşı, bütün çağlara yönelik, mühim bir uyarı vardır bu surede. onların planı varsa, topu, tüfeği tankı varsa allah'ın da bir planı vardır, inkarcıların hesaba katmadıkları.

hani bir vakitler, o kâfirler, seni tutup bağlamak veya öldürmek veya sürüp çıkarmak için sana tuzak kuruyorlardı da, onlar tuzak kurarken allah da karşılığında tuzak kuruyordu. öyle ya, allah tuzakların en hayırlısını kurar. (enfal-30)

şu an ihtiyacımız olan biraz iman gücü, "aman efendim onlar süper güç ne yapabiliriz ki, yok efendim karşı koyamayız olur mu hiç ,vs. vs. vs." diyen kardeşlerimiz var. halbuki tarih şahit nice 200 bin kişilik orduları, 30 bin kişilik imanlı ordular yok etmiştir.


onlardan korkmamız gerekmez, iman gücüyle çok kolay aşabiliriz engelleri:

onlar toplu olarak sizinle savaşamazlar, ancak, müstahkem şehirlerde yahut duvarların ardından (sizinle savaşmak isterler). kendi aralarındaki çekişmeleri şiddetlidir. sen onları toplu sanırsın, oysa onların kalbleri dağınıktır. böyledir, çünkü onlar aklını kullanmayan bir topluluktur. (haşr-14)